まりさんぽ

ニューヨーク生活の日々の記録です。毎日のごはん・子育て・たまに仕事、について。

お味噌汁なしからの脱却。

暑かった夏もようやく落ち着いてきました(昨日今日はまたちょっと暑いけど)。

妊婦って何でこんなに暑いのでしょう。とてもじゃないけど、お味噌汁を作る気にならず、夏の間は毎日お味噌汁なしでした。出汁をとる元気もなかったし。。。

でも、ようやく涼しくなってきたので、今週からお味噌汁復活です!やっぱり汁物があると、摂取野菜の種類が増えるね!

 

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Broiled salmon with yesterday's sauteed vege, simmered hijiki + deep fried tofu + carrot, cucumber ginger salad, leek + shimeji mushroom soup, and half brown rice

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Thin sliced short rib marinated with soy sauce + honey + ginger + garlic, vinegared cucumber & seaweed, simmered sweet potato with edamame, cabbage & onion miso soup, and half brown rice.

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Pan-fried tuna, broiled eggplant slice with miso-mayo sauce, cucumber + tomato salad, miso soup with potato and scallion, and half brown rice.

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Skiyaki-style tofu + ground beef + leek, eggplant + konnyaku marinated in miso + sesame sauce, avocado with lemon dressing, white carrot + scallion muso soup, and half brown rice.